Om Princess

 

I en liten industribyggnad på Newport Street i Plymouth startades Princess Yachts 1965 av den före detta sjöofficeren David King, som fortfarande är engagerad i företaget.
Princess har utvecklats till en av de mest framgångsrika och avancerade motorbåtstillverkarna i världen. Över 2500 personer bygger ca 300 båtar per år. Anläggningen består av sex fabriker som täcker över 100.000 kvm i Plymouth med omnejd.

Princess Yachts var det första europeiska företag som tilldelades ISO 14001 för sin kvalitetskontroll. Även konstruktionsmetoderna ligger i teknikens absoluta framkant. Modern kompositkonstruktion och den senaste vakuuminjiceringstekniken har nästan helt eliminerat utsläppen på arbetsplatsen och till omgivningen.

Dessutom minskar vikten vilket förbättrar bränsleeffektivitet och prestanda samtidigt som den invändiga volymen kan maximeras. En styvare och starkare överbyggnad tillåter mer glas i konstruktionen med mer ljus invändigt och fler panoramafönster som följd.

Den världsberömda skeppskonstruktören Bernard Olesinski har översett skrovkonceptet och varje detalj i överbyggnaden för samtliga nya Princessbåtar i över trettio år. Princess djupa V-skrov ger jämn, säker och behaglig gång för gäster och besättning ombord.

Princess Yachts International förvärvades 2008 av L Capital 2 FCPR, en investmentgrupp tillhörande LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) och Groupe Arnault. I januari 2016 gick L Capital samman med Catterton och bildade L Catterton, numera erkänt som världens största konsumentinriktade investmentbolag.

 

 

​​